Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: «Організаційна структура підприємства» (ID:10967)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       6 стр.
Размер в архиве:   18 кб.

1. Організаційна структура підприємства.



Структура підприємства – це склад і співвідношення його внутрішніх ланок: цехів, відділів, що складають єдиний
господарський об'єкт.



Структура підприємства визначається наступними основними факторами:



розміром підприємства;



галуззю виробництва;


рівнем технології і спеціалізації підприємства.


Якої-небудь стійкої стандартної структури не існує. Вона постійно коректується під впливом
виробничо-економічної кон'юнктури, науково-технічного прогресу і соціально-економічних процесів.


Поряд з цим при всім різноманітті структур усі виробничі підприємства мають ідентичні функції, головні з який
-виготовлення і збут продукції. Щоб забезпечити нормальне функціонування, підприємство повинне мати у своєму
складі цехи чи майстерні по виготовленню основної продукції (виконанню робіт, наданню послуг) і по
обслуговуванню виробничого процесу. Крім того, кожне підприємство незалежне від його розмірів, галузевої
приналежності і рівня спеціалізації постійно веде роботу з оформленню замовлень на виготовлення продукції;
організує її схоронність і збут замовнику; забезпечує закупівлю і постачання необхідної сировини, матеріалів,
що комплектують виробів, інструмента, устаткування, енергоресурсів.


Нарешті, щоб кожен працівник у будь-який відрізок часу робив саме те, що необхідно іншим і всім підприємством
у цілому, потрібні керуючі органи, на які покладаються визначення довгострокової стратегії, координація і
контроль поточної діяльності персоналу, а також наем. осьоомление і пясстановкя кал-



рів. Усі структурні ланки підприємства, таким чином, зв'язані між собою за допомогою системи керування, що
стає його головним органом.



Безпосередній вплив на структуру внутрішніх підрозділів підприємства роблять його масштаби. Для виконання
різноманітних обов'язків на великих і середнім по розмірах підприємствах створюються спеціальні структурні
підрозділи - відділи, цехи. На малих підприємствах зазначені обов'язки розподіляються серед персоналу за
взаємною домовленістю.



Принципова схема структури підприємства, приведена на мал. 1.5, відображає не реальну структуру якого-небудь
конкретного підприємства, а його функції.



На великому підприємстві зазначені функції, як правило, розділяються на більш конкретні обов'язки окремих
підрозділів. Скажемо, основні цехи поділяються на групи:


заготівельні;


обробні;



складальні (оздоблювальні).



Відділи і лабораторії теж безпосередньо класифікуються в залежності від конкретних задач. Так, група технічних
отделов-мо-жет включати до десятка відділів головного конструктора по кожнім виробі, що серійно випускається
на підприємстві. Окремо можуть створюватися відділи головного технолога, головного металурга, головного
хіміка, модельєра і т.д. Заступників директора порию стає при цьому значно більше, ніж на середнім
підприємстві.



Наприклад, на Московському автомобільному заводі ім. И.А. Лихачова (ЗИЛ) у 1992 р. було 12 заступників
генерального директора, функції яких диференціювалися по конкретних видах діяльності заводу: капітальне
будівництво, підсобне господарство й ін. Малися заступники керуючих — окремо групою основних цехів і окремо -
допоміжних і обслуговуючих цехів.


На відміну від великих підприємств функції структурних ланок малих підприємств не диференціюються, а навпаки,
інтегруються іноді до такого ступеня, що навіть у директора не виявляється жодного заступника, і під час його
відсутності функції директора виконує головний чи бухгалтер, скажемо, майстер, що, у свою чергу, також можуть
сполучати безліч функцій - матеріально-технічне забезпечення підприємства, збут продукції, організація ремонту
устаткування, транспорту й ін.



Галузеві особливості структури підприємства


Галузева приналежність майже завжди тією чи іншою мірою впливає на структуру підприємства і його розміри. Ці
два фактори багато в чому зв'язані. Наприклад, мале підприємство не має можливості виготовляти багато видів
машин і матеріалів - автомобілі, трактори, прокатні стани, хімічні добрива, нафтопродукти, залізничний
транспорт і ін.; вони створюються тільки на великих підприємствах. Технологія виготовлення цієї продукції не
укладається в рамки малого чи навіть середнього підприємства. Набирає сили принцип природної монополії, при
якому об'єктивно сама технологія й організація виробництва створюють монополіста.


У той же час зовсім недоцільно створювати (і практично не створюються) великі підприємства по побутовому
обслуговуванню населення - майстерні по ремонті взуття, індивідуальному пошиттю і ремонту одягу, перукарні,
аптеки, їдальні й ін.


Структура підприємства безпосередньо складається під впливом галузевої технології виробництва. Чим вище
складність технологічного процесу, тим разнообразней і більш громіздкої виявляється структура підприємства, а
отже, і його розміри.



У повсякденній практиці складність технологічного процесу визначається:


різноманіттям способів впливу на предмети праці, необхідних для одержання готового виробу;




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel