Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: «Товарознавча характеристика гречки» (ID:10927)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       16 стр.
Размер в архиве:   80 кб.

К.р Товарознавча характеристика гречки Зміст.



Вступ…………………………………………………………………………………3



Сучасний стан ринку гречки в України………………………………………..5



2.Виробництво та асортимент крупи………………………………………………9



3. Порівняльна характеристика сортів . Нові сорти гречки……………………..14



4.Харчова та біологічна якість гречки……………………………………………17



Висновок... ............................21



літератури... .................23 ВСТУП.



Сільському господарству України було заподіяно величезних збитків під час насильницької колективізації
1929-1932 рр., штучного голодомору, непродуманої аграрної політики в часи панування командно –
адміністративної системи та волюнтаристських аграрних реформ 90-х років. Внаслідок цього найбагатша
чорноземами країна світу, яка, за оцінками фахівців, може прогодувати не менше 300 млн. осіб не спроможна поки
що забезпечити продовольством власне населення.



Тому необхідність розвитку народного господарства на викликає сумніву. Окрім того, що народне господарство має
дуже велике значення для економіки України в цілому, воно також забезпечує населення самим головним – їжею.



Розвиток та підвищення економічної ефективності зернового господарства є необхідна умова не тільки
забезпечення населення продуктами харчування, а й підвищення ефективності виробництва інших видів продукції
сільського господарства.



Концепція розвитку сільського господарства в Україні на період до 2005 року передбачає суттєве збільшення
виробництва зерна на основі неухильного підвищення урожайності зернових культур,структурної перебудови
зернового господарства з метою забезпечення внутрішніх потреб у зернових та перетворення та перетворення
України з імпортера в експорту зерна.



У структурі агропромислового комплексу зерновий комплекс посідає особливе місце. Його функціональну
структуру спрямовано на забезпечення населения хлібом і хлібопродуктами, промисловості — сировиною,
тваринництва — концентрованими кормами, зовнішньої торгівлі — експортними товарами, а територіальну — на
максимальне використання регіональних природних умов i економічних pecypciв для розвитку зернового
господарства. Останнє є провідною галуззю сільськогосподарського виробництва, від якої эалежить його економіка
i добробут народу. Серед галузей



На вcix етапах розвитку суспільства проблема збільшення виробництва зерна належала до числа злободенних та
актуальних питань аграрної політики, оскільки від рівня її розв'язання багато в чому залежить, зокрема,
розвиток всіх тваринницьких галузей, а в кінцевому підсумку — подолання продовольчої кризи в кpaїнi.



Саме зернова промисловість є об”єктом моєї роботи, її сучасний стан, проблеми розвитку,значення для економіки
та населення України.



1. Сучасний стан ринку гречки в України






Гарний врожай зерна в Україні в минулому і нинішньому сезонах, безсумнівно, активізував роботу підприємств
зернопереробної галузі. Але, у той же час, практично всі переробники зіштовхнулися з проблемою збуту. Основні
виробники круп у боротьбі за внутрішній ринок стали поліпшувати якість своєї продукції, розширювати її
асортимент, при цьому більш активно почали використовувати свої бренди. За даними Держкомстату України,
виробництво круп у країні за останні два роки поступово збільшується, що в першу чергу зв'язано, як уже
говорилося, з гарним врожаєм зернових культур і низьких цін на сировину. Вітчизняні виробники, на думку
більшості експертів, цілком задовольняють потреби внутрішнього ринку в крупах, незважаючи на те, що згідно зі
статистичними даними за рік виробляється усього близько 300 тис. т різних круп (див. табл. 1). У той же час,
по оцінках експертів, потреба українського ринку в даній продукції складає 450-500 тис. т щорічно.



З огляду на ці два показники (виробництво і споживання) і той факт, що обсяг імпорту круп в Україну практично
дорівнює обсягу їхнього експорту, в офіційній статистиці виникає “нестача” порядку 110-130 тис. т круп.
Оператори ринку вважають, що от цю “відсутню” частину продукції роблять дрібні крупорушки, що не звітують
перед державними органами статистики за свою фінансово-господарську діяльність.



Таким чином, ринок круп у нашій країні можна розділити на дві частин: перша – це спеціалізовані підприємства
(65-70% ринку), і друга – невеликі приватні підприємства (30-35%). Причому частка останніх постійно
збільшується. Поки що великі виробники не почувають з їх боку особливої конкуренції. Але подальше збільшення
частки ринку, займаної дрібними підприємствами, може негативно позначитися і на якості круп, що випускаються в
Україні, і на рентабельності основних виробників.



Таблиця 1. Виробництво круп в Україні в 1999-2001 р., тис. т



Найменування продукції




загрузка...
© 2007-2020 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel