Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: « Витрати виробництва. Їх класифікація» (ID:9216)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       16 стр.
Размер в архиве:   44 кб.

65 "Розрахунки зі страхування"

Списання витрат, пов'язаних зі збутом продукції

791 "Результат основної діяльності"

80-84

Інші операційні витрати



Віднести на витрати втрати від знеці- нення запасів

84 "Інші операційні витрати"

20-28 рахунки обліку запасів

Недостачі і втрати від псування ціннос-тей

84 "Інші операційні витрати"

20-28 рахунки обліку запасів

Віднесено на витрати визнані економічні санкції

84 "Інші операційні витрати"

68 "Розрахунки за іншими операціями"

31 "Рахунки у банках"

Віднесено собівартість реалізованих виробничих запасів

84 "Інші операційні витрати"

201 "Сировина і матеріали"

Закриваються інші операційні витрати

791 "Результат основної діяльності"

80-84









3. Облік прямих матеріальних витрат на підприємстві громадського харчування




Відповідно до Інструкції №291, на рахунку №23 підприємство громадського харчування обліковує витрати на випуск
власної продукції тільки у складі сировини, необхідної для її виробництва. А інші витрати, пов'язані з
випуском і реалізацією продукції, а також інші витрати, що виникають під час здійснення господарської
діяльності, формують витрати діяльності та обліковуються підприємством громадського харчування на рахунках
класу 9 "Витрати діяльності".

Рахунки класу 9 "Витрати діяльності" застосовуються підприємством громадського харчування для узагальнення
інформації про витрати операційної, інвестиційної, фінансової діяльності та витрати на запобігання
надзвичайним подіям і ліквідацію їх наслідків.

За дебетом рахунків цього класу відображаються суми витрат, за кредитом - списання суми витрат у кінці
звітного року або щомісяця на рахунок 79 "Фінансові результати".

Для обліку операційних витрат підприємства громадського харчування використовують такі рахунки класу 9
"Витрати діяльності":

- 90 "Собівартість реалізації";

- 92 "Адміністративні витрати";

- 93 "Витрати на збут";

- 94 "Інші витрати операційної діяльності".

Рахунок 91 "Загальновиробничі витрати" підприємствами громадського харчування не використовується.

Рахунок 90 "Собівартість реалізації" підприємства громадського харчування використовують для узагальнення
інформації про собівартість реалізованої готової продукції, товарів, виконаних робіт, наданих послуг.

На рахунку 92 "Адміністративні витрати" підприємства громадського харчування відображають загальногосподарські
витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства.

На рахунку 93 "Витрати на збут" ведеться облік витрат, пов'язаних зі збутом (реалізацією, продажем) продукції,
товарів, робіт і послуг.

Рахунок 94 "Інші витрати операційної діяльності" підприємства громадського харчування використовують для
обліку витрат операційної діяльності підприємства, крім витрат, які відображаються на рахунках 90
"Собівартість реалізації", 92 "Адміністративні витрати", 93 "Витрати на збут". Тобто на цьому рахунку
відображають:

втрати від знецінення запасів;

нестачі і втрати від псування цінностей;

суми курсових різниць, що виникли внаслідок відображення валютних операцій;

визнані штрафи, пені, неустойки.

Для цілей обліку витрат операційної діяльності за елементами (матеріальні витрати, витрати на оплату праці,
відрахування на соціальні заходи, амортизація, інші операційні витрати) підприємства громадського харчування
нарівні з рахунками класу 9 "Витрати діяльності" можуть використовувати рахунки класу 8 "Витрати за
елементами", крім рахунка 85 "Інші витрати". Рахунок 85 призначений для обліку витрат інвестиційної,
фінансової діяльності, а також витрат від надзвичайних подій, і ведеться тільки тими підприємствами, які не
застосовують рахунки класу 9 "Витрати діяльності".


У числі "потерпілих" від уведення ПБО можна назвати підприємства громадського харчування, оскільки їхня
діяльність має особливості, характерні для підприємств промисловості, торгівлі і сфери послуг, - вони
реалізують як покупні товари, так і продукцію власного виробництва.



Відзначимо, що операції підприємств громадського харчування, зв'язані з продажем покупних товарів, у
бухгалтерському і податковому обліку відображаються як товарні операції в роздрібній торгівлі.



В даний час більше проблем виникає в бухгалтерському обліку операцій, зв'язаних з випуском і реалізацією
продукції власного виробництва.



До введення в дію ПБО порядок обліку діяльності підприємств громадського харчування був передбачений Наказом
40 і Постановою 334.



Після ретельного вивчення ПБО-16 і Інструкції 291 можна говорити про те, що тепер порядок бухгалтерського
обліку операцій підприємств громадського харчування нічим не відрізняється від обліку діяльності у виробничій
сфері.



Розглядаючи облік собівартості готової продукції, доцільно здійснити невеликий екскурс у минуле вітчизняного
бухгалтерського обліку. Так, згідно з Наказом 40 на рахунку 20 "Виробництво" підприємствами громадського
харчування відображалася облікова вартість використаних при готуванні готової продукції напівфабрикатів.




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel