Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: « Витрати виробництва. Їх класифікація» (ID:9216)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       16 стр.
Размер в архиве:   44 кб.

Протягом звітного кварталу були здійснені наступні операції:



1. Придбано товари для наступного продажу:



кількість - 1000 од.;



ціна придбання - 5 грн. за 1 од.;



на суму - 5000 грн., крім того, ПДВ 20% - 1000 грн.



2. Придбано сировину для виробництва на суму 15000 грн., крім того, ПДВ 20% - 3000 грн.



3. Зроблено 1500 порцій блюда А и 1700 порцій блюда Б. Для виробництва блюда А по нормах закладки використано:



- 350 од. товару на суму 1750 грн.;


сировини на суму 2500 грн


Для виробництва блюда Б по нормах закладки використано:



- 250 од. товару на суму 1250 грн.;



- сировини на суму 3000 грн.



4. Протягом звітного періоду підприємство понесло наступні витрати:



4.1. Адміністративні:



- заробітна плата директора і головного бухгалтера (з урахуванням відповідних податків і зборів) - 4600 грн.;



- оплата телефонних розмов - 500 грн., крім того, ПДВ 20% - 100 грн.;



- амортизація основних засобів, використовуваних в адміністративних цілях, - 400 грн.;



- комунальний податок - 61,20 грн.



4.2. Загальвиробничі:



- заробітна плата завідувача виробництвом, комірників, кухарів і офіціантів (з урахуванням відповідних
податків і зборів) - 12788 грн.;



- амортизація устаткування, використовуваного для виробництва готової продукції - 600 грн.;



- орендна плата за виробниче приміщення - 500 грн., крім того, ПДВ 20% - 100 грн.



4.3. Витрати на збут - у сумі 700 грн.



5. Протягом звітного періоду продані (у цінах реалізації):



- блюда А - у кількості 1500 порцій за ціною 15 грн., крім того, ПДВ 20% - 3 грн. Загальна сума - 27000 грн.;



- блюда Б - у кількості 1600 порцій за ціною 12,50 грн. за порцію, крім того, ПДВ 20% - 2,50 грн. Загальна
сума - 24000 грн.;



- покупні товари - на суму 2667 грн., крім того, ПДВ 20% - 533 грн.



Бухгалтерський і податковий облік операцій наведений у таблиці 3.



Відповідно до Інструкції № 291 підприємства громадського харчування повинні в бухгалтерському обліку і
звітності відображати окремо доходи і витрати від реалізації готової продукції (відповідно 901 "Собівартість
реалізованої готової продукції" і 701 "Доход від реалізації готової продукції") і доходи (витрати) від
реалізації покупних товарів (відповідно 902 "Собівартість реалізованих товарів" і 702 "Доход від реалізації
товарів"). Однак, буде досить складно чітко дотримувти зазначене розмежування.



Таблиця 3.



№ п/п




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel