Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: « Виробнича програма підприємства» (ID:9010)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       96 стр.
Размер в архиве:   200 кб.

4.3.9 Заходи по охороні навколишнього середовища.


Для запобігання забруднення навколишнього середовища проектом передбачається у овочевому цеху після мийних
ванн та машини для чищення овочів встановлювати піскоуловлювачі. В м’ясному цеху і гарячому, в мийних
столового і кухонного посуду встановлено жиро уловлювачі які систематично очіщуються. Каналізаційна система
виробництва після виходу за межі будівлі, потрапляє в спеціальні колодязі, які теж систематично очищуються.
Тільки після очищення виробничі стоки потрапляють до місцевої каналізації. Більш детально про систему
каналізації дивись п. 4.1.5.





5. Економічна частина



5.1. Розрахунок об’єма товарооборота та валового доходу


В умовах ринкових відносин одним з основних показників господарської діяльності підприємства є товарооборот
або валовий доход. Валовий товарооборот підприємства складається з роздрібного та оптового. Роздрібний
товарооборот – це сума продажу страв власного виробництва та кулінарних товарів, що реалізуються в обідніх
залах проектуємого підприємства.

Оптовий – це продаж продукції інших підприємствам. В підприємстві, що проектується оптового товарообороту не
має, тому валовий товарооборот дорівнює роздріному.

Валовий доход підприємства складається з сум торгових надбавок та націнок громадського харчування.

Для розрахунку товарообороту та валового доходу підприємства були використані слідуючі дані:

витрати сировини та продуктів (по даним технологічної частини проекту) – середні ціни на продовольчі товари
за станом на 1.04.2001 року; у м. Києві;

розміри торговельних надбавок (розпорядження Київської міської державної адміністрації №1913 від 14.09.98
р.);

розмір націнок громадського харчування прийнято відповідно до національних стандартів підприємства, а саме
для кафе “Українські страви”, кафе-бар і молодіжне кафе – друга; для магазина кулінарія застосовуються тільки
торговельні надбавки без націнок громадського харчування.

Розрахунок товарообороту та валового доходу ведеться окремо по кожному підприємству і по підприємству в
цілому.

Розрахунки товарообороту та валового доходу зведено до таблиць 5.1-5.6

Таблиця 5.1

Розрахунок вартості сировини по оптовим цінам кафе “Українські страви”

№ з/п

Сировина

Одиниця виміру

Денна кількість сировини

Оптова відпускна ціна, грн.

Вартість сировини по оптовим цінам грн.

1

2

3

4

5

6

1

Яловичина

Кг

14,3

8-50

121-5

2

Жир

-ІІ-

2,8

6-40

17-92

3

Чорнослив

-ІІ-

1,0

10-00

10-00

4

Цибуля ріпчаста

-ІІ-

6,5

0-60

3-90

5

Томат-пюре

-ІІ-

2,1

4-50

9-45

6

Борошно

-ІІ-

11,9

1-40

16-66

7

Цукор

-ІІ-

4,3

2-70

11-61

8

Гвоздика

-ІІ-

0,006

120-00

0-72

9




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel