Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: « Виробнича програма підприємства» (ID:9010)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       96 стр.
Размер в архиве:   200 кб.

При розробці кожного із розділів проекту враховувались елементи техніки безпеки і робота була направлена на
поліпшення умов праці, усунення виробничого травматизму та професійних захворювань.

В розділі проекту “Інженерно-будівельні рішення” враховувались вимоги до будівельних правил техніки безпеки,
санітарної техніки, до планування і забудівлі міст та населених пунктів. З урахуванням цих вимог було
розроблено генеральний план з благоустроєм території (розділ 4.1). При цьому були враховані вимоги до
земельної ділянки, протипожежні відстані між спорудами, під’їздні шляхи, водопровід з системою гідрантів,
каналізаційні споруди та озеленення території.

При проектуванні будівлі враховувались вимоги до будівельних матеріалів, конструкцій перекриття, оздоблення
приміщень тощо. При розробці об’ємно-планувального рішення були враховані вимоги до поточності виробничого
процесу, усунення перехрестів та зустрічних потоків, пішоходів до обладнання, санітарно-гігієнічних вимог до
приміщень, враховувались правила техніки безпеки та протипожежної техніки.

Ширина коридорів 1,5 1,8 м, дверей у виробничі приміщення 0,9 1,2 м, побутових приміщень – 0,9 м. Двері
відчиняються у бік виходу з приміщення. Поли приміщень на одному рівні. Покриття підлоги у виробничих
приміщеннях із керамічної плитки. Для відводу води при митті полу в підлозі запроектовано каналізаційні трапи.

Стіни виробничих приміщень облицьовані кахельною плиткою на висоту 1,8 м, коридорів – 1,5 м (розділ 4.1 табл.
4.1).

Технологічне устаткування розміщено відповідно до послідовності виконання виробничого процесу та вимог техніки
безпеки при його експлуатації. При цьому витримані необхідні відстані від стін, між обладнанням, підходи до
нього, проходи, входи та виходи людей при їх евакуації. Перелік приміщень та їх площі наведені у
технологічному розділі проекту.



4.3.3 Заходи щодо оформлення приміщень.


Наукою доказано, що дизайн приміщень суттєво впливає на самопочуття людини, її настрій і працездатність.
Детально питання кольорового оформлення приміщень розглянуто у розділі 4.1.4. В цілому при оформлені приміщень
перевага приділялась світлим кольорам, які відбивають 50-70% світла яке падає на нього. Світлі кольори
дозволяють збільшити освітлення приміщення, зменшити зорове навантаження, знизити втому, викликати почуття
чистоти, легкості. Колір певною мірою впливає на безпеку праці на виробництві. Велике значення має
зосередження уваги до сигнальних значень кольорів. Вважається що жовтий колір означає “увага”, жовтогарячий –
“небезпека”, червоний – “стоп”, зелений – “шлях вільний” - “дозволено”.

Відкриті трубопроводи пофарбовано в залежності від їх призначення – для води пофарбовано у сірий колір.
Газо-паро-проводів на підприємстві немає. Проектом враховано вимоги до метрологічних умов – оптимально
допустимої температури, відносної вологості, швидкості руху повітря в приміщеннях в різні пори року.
Метрологічні умови на підприємстві наведено в таблиці 4.3.1

Таблиця 4.3.1

Метрологічні умови на підприємстві

Приміщення, цех

Температура, °С

Відносна вологість повітря, %

Швидкість руху повітря, м/с

Рівень шуму, дцб.


Період року


Період року



Теплий

Холод-

ний


Теплий

Холод-

ний


Заготівельний

20-23

17-19

40-60

0,3-0,5

0,5-0,8

40-60

Борошняний

20-23

17-19

40-60

0,3-0,5

0,5-0,8

40-60

Гарячий

20-25

20-23

40-60

0,3-05

0,5-1,0

40-60

Холодних закусок

20-23

17-19

40-60

0,3-0,5

0,5-0,8

40-60

Мийна

20-23

17-19

40-75

0,3-0,5

0,5-0,8

40-60

Побутові приміщення

20-23

17-19

40-75

0,3-0,5

0,5-0,8




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel