Реклама


Замовити реферат


От партнёров

Интересное
загрузка...

Счетчики
Rambler's Top100

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!

Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Шукаєте реферат - просто зайдіть на Рефсмаркет!

Тема: « Виробнича програма підприємства» (ID:9010)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       96 стр.
Размер в архиве:   200 кб.


З метою покращення якості послуг, які будуть надавати споживачам в підприємстві передбачається застосування
декілька видів контролю. Це контроль за якістю сировини, що надходить до підприємства, контроль за умовами її
зберігання та переробки, контроль за виготовленням і реалізацією продукції, контроль за санітарним станом – це
контроль за дотриманням в належному приміщень обладнання, знарядь праці тощо. Технологічне устаткування
обробляється кожен раз після його використання. Виробничі столи та мийні ванни після закінчення роботи миють з
добавкою мийних речовин, дозволених державним санітарним наглядом і сполоскують гарячою водою.

Робочі дошки промаркеровані, після кожної їх очищують ножем, миють гарячою водою з домішками мийних речовин,
ошпарюють кип’ятком і зберігають поставленими на ребро на стелажах. Виробничий інвентар та інструменти після
промивання ополіскують гарячою водою та ошпарюють кип’ятком.

Розрубану колоду для м’яса після її використання завищують ножем і посипають сіллю, а бокову частину миють
гарячою водою.

Столовий посуд та прибори миють у ваннах, ошпарюють кип’ятком і просушують на повітрі.

Обробка яєць відбувається у спеціальному приміщенні де встановлено два столи і чотири мийних ванни. Обробка
яєць відбувається у такій послідовності:

замочування у воді;

обробка у теплому 1-2% розчині кальцінірованої соди;

обробка у 0,5% розчині хлораміну;

споліскування холодною водою.

Якість санітарної обробки обладнання та приміщень, інвентаря та особистої гігієни регулярно перевіряється за
допомогою лабораторного (бактеріологічного) вивчення змивів.

Для боротьби з гризунами в проекті передбачено використання сітки “рабіца”.



2.10.4. Заходи по підвищенню санітарної культури та освідченності співробітників підприємства, організація
медоглядів.


Відповідно до вимог законодавства України працівники громадського харчування підлягають обов’язковому
медичному огляду. Дотримання правил особистої гігієни – це першорядна вимога для працівників громадськог
харчування і тому вони щоденно перед початком роботи і після її закінчення приймають душ і одягають чистий
спецодяг.

На підприємстві на кожного працівника заводиться особиста книжка, до якої заносять висновки медичних оглядів,
дані про інфекційні захворювання, про захист санітарного мінімуму. З метою забезпечення дотримання вимог
особистої гігієни на підприємстві запропоновано гардероб з санвузлами та душовими. Кімната особистої гігієни
жінки, кімната відпочинку персоналу тощо.

Співробітники повинні слідкувати за станом нігтів, мати поварські ковпаки. Робітникам виробництва не
дозволяється фарбувати нігті, носити ювелірні прикраси, використовувати защіпки для закріплення спецодягу,
приймати їжу на робочому місці.

Перед початком роботи зав. виробництвом оглядає зовні робітників. При відвідуванні туалету працівник перед
туалетом знімає спецодяг, а після – ретельно, з милом миє руки та споліскує їх розчином хлораміну.

При появі признаків захворювання працівник повідомляє про це керівництво підприємства та звертається до
лікаря. Якщо робітниця становиться вагітною – її переводять на виконання більш легкої роботи.

На підприємстві є аптечка, яка знаходиться в доступному місці. Лікаря на підприємстві не має.

Контроль за санітарним станом на підприємстві щоденно виконує зав. виробництвом і періодично санітарні лікарі
санепідемстанції району.



2.11. Рекламне забезпечення діяльності підприємства.


Проектом передбачається, що на підприємстві будуть використовуватись як зовнішні так і внутрішні засоби
реклами. До внутрішніх засобів реклами можна віднести

високу якість продукції та послуг;

високий рівень комфорту;

особливе оформлення інтер’єру залу;

нетипове яскраве, кольорове оформлення бланків меню, плакатів про послуги які надає підприємство;

проведення виставок-продаж кулінарної продукції;

вартість продукції з мінімальними націнками;

До зовнішніх засобів реклами можна віднести такі засоби:

кольорова світлова реклама над спорудою у вигляді фірмового знаку;

тематичне архітектурне оформлення фасадів споруди та її вікон-вітрин;

рекламні об’яви, щити на дорожніх магістралях, зупинках міського автотранспорту, в метро, на території
продовольчого та промислового ринків біля станції метро “Лівобережна”, на станції відстоювання туристичних
поїздів, автозаправній станції, на пляжах Русанівської затоки тощо;

надання об’яв в періодичній пресі, радіо та місцевому телебаченню;

проведення анкетного опитування споживачів, зустрічі – бесіди з ними та інше.

В усіх видах зовнішньої реклами надається інформація про послуги, які надає підприємство, режим його роботи,
адресу та проїзд до підприємства.



4.2. Заходи з охорони праці, техніки безпеки та охорони навколишнього середовища.


В даному розділі проекту розглядаються заходи, які забезпечують надійну експлуатацію технічного обладнання,
умов праці і побуту, будівлі тощо і забезпечують нормальну життєдіяльність працюючих. Для позитивного рішення
цих питань спочатку треба дати аналіз потенційних небезпек та виробничих шкідливостей об’єкта, який
проектується.



4.3.1 Виявлення потенційних небезпек та виробничих шкідливостей.


При розробці проекту підприємства громадського харчування і експлуатації підприємства потенційними небезпеками
та шкідливостями можуть бути такі як:

недотримання санітарно-гігієнічних вимог при виборі земельної ділянки;

порушення вимог при виборі будівельних конструкцій і матеріалів;

невідповідність санітарних вимог, площ, об’ємів приміщень на одного споживача або працюючого в цьому
приміщенні;

недотримання вимог при експлуатації машин і механізмів;

порушення в проектуванні виробничого процесу;

підвищений по рівнянню з допустимим атмосферний тиск в робочому середовищі або апараті;

підвищена температура поверхні обладнання або на робочому місці;

підвищена або занижена температура, вологість або рухомість повітря;

підвищений рівень шуму, вібрації на робочому місці;

недостатнє або завищене освітлення робочої зони;

підвищена концентрація ядовитих або шкідливих речовин у робочій зоні;

порушені протипожежні заходи по евакуації людей тощо.



4.3.2. Заходи, які враховувались при розробці проекту будівлі та розміщенні устаткування.




загрузка...
© 2007-2018 Банк рефератів | редизайн:bogoiskatel